AKTUELLE REJSER


Rom i december 2020: Antikken og moderne Arkitektur
    En rejse for både nye og også mere erfarne Rom-rejsende, hvor vi besøger nogle af de kendt....

Uge 42: Efterårsferie med KOKKESKOLE eller SPROGSKOLE
OVERTEGNET - Gentages i  2021   Uge 42, 2020 Undervisere: Matteo Cameli, samt de dygtige. e....

Sensommer i Italien med valg mellem sprog, madkurser, maling/akvarel..
19. september - 26. september, 2020 Rejsen er udsat, men vi henviser til rejs....

Italienske uger - Århus - 2020
De italenske uger i Aarhus gentages 2021 Nærmere følger på hjemmesiden medio ....

Kulturrejse til Firenze 2021
NYT: Rejsen bliver gentaget 2021 Nærmere følger     Programmet for 2020 var således: ....

Bridge- og/eller Golfrejse til Italien med Mads Krøjgaard
OVERTEGNET/UDSKUDT - Gentages i 2021     Årets bedste og billigst....

Foråret 2021 i farverige, italienske haver og parker.
Vi kan snart udbyde en ny og pragtfuld haverejse til Italien. Fascinerende haver i Norditalien fo....

Jagt i Toscana/Mellemitalien
  Det er som det eneste rejsebureau nu lykkedes Italien Information Service A....
    
 

Uge 42: Efterårsferie med KOKKESKOLE eller SPROGSKOLE

Ophold Italiens mest maleriske landsby, midt i det toscanske landskab. Det er trøffelsæson. Mulighed for at følge kurser i sprog og akvarel for medrejsende "ikke-kokke"

OVERTEGNET - Gentages i  2021

 

Uge 42, 2020

Undervisere: Matteo Cameli, samt de dygtige. erfarne og lokale lærere fra sprogskolen

Rejseleder: Ib Larsen, Direktør Italien Information Service, italiensk konsul

Vælg mellem:

Kokkeskole  med to internationalt kendte kokke, 5 formiddage

Sprogskole på alle niveauer, 20 sprogtimer på Sprogskolen Scuola Verde

For alle er der: Trøffeljagt, udflugt til Ravenna, Besøg på vingård, byrundtur - og mange andre livsglade oplevelser.

Arrangeres sammen med Dante Alighieri

 

9.  – 16. oktober, 2020

 

TILMELDING og betaling af depositum: Via dette LINK:

 

Ophold i den lille by Portico di Romagna, som indtil 1923 var en del af Toscana, men nu er i det mindre besøgte, men smukkere, Emilia Romagna.  Smukke gyder, flotte udsigter, middelalderhuse, en  flod og malerisk bro – motiver nok til flere måneders ophold!

 

Vi bor på det byens bedste og eneste hotel, det charmerende hotel Al Vecchio Convento, www.vecchioconvento.it  Hotellet har  en af regionens bedste restauranter og dertil hver morgen uden sidestykke den bedste morgemadsbuffet i Italien!

 

Ib Larsen fortæller om sit helt specielle forhold til Portico di Romagna:

 

Jeg opdagede den lille by Portico di Romagna for måske 10 år siden. En skøn perle, som man falder pladask for!

Lidt om hotellet og familien: Den voksne, meget voksne, generation består af livstykket Marisa, som man altid kan høre.. og hendes mere stille, enestående søde mand, Gianni, som sammen med sønnerne Massi og Matteo styrer køkkenet.

Matteo er samtidig leder af sprogskolen.

På rejsen er der fuldpension. Normalt er drikkevarer ikke inkluderede, men rent undtagelsesvist har vi besluttet at inkludere ¼ vin / person til måltiderne. Hotellet har et fantastisk vinkort og de to kokke og sønner i det familiedrevne hotel, Massi og Matteo, er desuden begge meget kvalificerede sommelier. Derfor vil det være synd ikke at udnytte deres viden og varierede vinkort, hvis man har lyst. Vin og drikkevarer ud over ¼ / person/måltid skrives blot på egen regning og afregnes med hotellet aftenen før afrejsen.

 

De to sønner har god smag, både med hensyn til mad og vin .. og er begge gift med skønne, danske piger: Første sendte jeg Ulla ned på et kursus for italiensklærere. Jeg havde haft Ulla som studerende på Italiensk på Århus Universitet. Da hun fik en gymnasielærer-stilling, spurgte hun mig, hvor hun lige kunne få rigtigt gang i det italienske igen. Jeg sendte hende til skolen i Portico for at følge skolens dygtige lærere – hmm det er nu mindst 8-9 år siden, og hun er ikke kommet tilbage endnu, men blev altså hos skoleleder Matteo. De har  nu to skønne unger – og Ulla arbejder både på sprogskolen og med en del af administrationen/booking på hotellet.

 

Et par år senere overgik samme lykkelige skæbne Camilla, som blot liiiige skulle have et sprogkursus. Service og opmærksomheden fra Massi var overvældende: Også de er nu lykkeligt gift og har også et skønt dansk-Italiensk  barn. Efter nogle år sammen i Portico di Romagna, er de i 2020 flyttet til Odder (DK), hvor de snart åbner en autentisk, italiensk restaurant.

Der er ikke flere ugifte sønner i familien, så de kvindelige rejsedeltager kan ikke gøre sig forhåbninger om en af sønnerne…. Meeeennn, onsdag aften har vi arrangeret musik og fest på hotellet: Mange af byens mænd plejer at komme: Kendere siger, at de danser guddommeligt og kan give pigerne en svingom, så kinderne bliver røde og tankerne flyver lyserøde og  langt bort..

 

 

Rammeprogram

Direkte fly fra Kastrup - Bologna R/T

Fredag den 9. oktober: Vi udnytter efterårsferien fuldt og starter allerede fredag aften, ikke sent, men så sent at alle kan nå både at komme i skole eller på arbejde og også at nå frem fra 'Provinse'  og samtidig nå flyet fra Kastrup kl. 20.45.Direkte fly til Bologna og derfra med vores egen bus til natmad og natvin på hotellet.

Fredag den 16. oktober fra Bologna kl. 18.10. Så har man både nået at få undervisning om fredagen, fået sen og ypperlig afskedsfrokost og kan nå frem til lufthavnen i god tid  med vores egen bus.  Ankomst Kastrup kl. 20.20 så man kan nå hjem i rimelig snegetid og stadig have lidt dansk efterårsferie tilbage, tid til at slappe af efter en skøn og indholdsfyldt uge

Med de valgte flytider får man maksimalt udnyttelse af dagene.

Vi har valgt denne periode da det er den bedste årstid, hvor naturen øser af sin rigdom. Om søndagen er der det store trøffelmarked i Portico, med trøfler, kastanjer, boder og festligt. Markedet er berømt i hele Italien og  hedder: Sagra dei Frutti di Bosco e dell' Artiginato artistico, Portico di Romagna. Når man søger på Google kommer der mange og meget tillokkende billeder og beskrivelser frem  

 

KOKKESKOLEN ved Massi og Matteo, som bl.a. også har arbejdet på Michelin-restauranter. I sidste år har de begge i Reykjavik  til gastronomisk træf. Matteo har lige på været på Michelin-restaurant i Stockholm.

5 formiddage et par timer frem til frokost. 1 af dagene vil være som festmedhjælper-assistance til aftenes fest på hotellet og 1 dag pasta, 3 dage med varierede menuer.

SPROGSKOLEN:  Vi tilbyder 20 intensive sprogtimer. www.academyolmo.com - og forskellige klasser for forskellige niveauer, fra helt begyndere til viderkomne: Der er altid et passende niveau!

Et detaljeret program for de enkelte dage vil foreligge ved ankomsten; men vi kan garantere et tæt program hver dag!

MALE/AKVAREL-SKOLE med dygtig, lokal underviser på engelsk, italenske og smil og tegnsprog

 

LOGI: Enten  på www.vecchioconvento.it, som er et "Albergo diffuso" - som består af selve hotellet og et rigtigt pænt anneks 50 meter fra hoved-hotellet med samme flotte værelser som på hotellet.

Dertil et antal lejligheder i byen. NB: Da byen kun har 400 indbyggere og er meget lille, er der maks kun hundrede til lejlighederne!

Man kan altså vælge mellem 'hotel' inkl. annekset  - eller med rabat at bo i en dele-lejlighed -. se nærmere nedenfor.

 

PRIS per person i dobbeltværelse  på hotel/anneks  kr. 10.880,- for rigtigt godt hotel med fuldpension (ex. drikkevarer udover 1/4 fl. vino til mådtiderne). Om søndagen den 10. oktober er frokost ikke inkluderet, da er nødt til at smage på alle fristelserne på det store marked.

Tillæg for enkeltværelse på hotel/anneks: 1.000 kr.

Men vi kan også tilbyde et antal  ENEVÆRELSER uden tillæg ved indlogering i en af de skønne lejligheder, hvor man får sit eget værelse og adgang til sit eget badeværelse! 

I prisenrne er inkluderet  fly R/T, transfers i Italien og udflugter og undervisning på de valgte kurser – Kort sagt ALT er inkluderet i denne enestående rejse.

 

Med alle de mange fælles måltider er turen meget oplagt også for ene-rejsende - og husk muligehed for at undgå tillæg for enkletværelse.

 

TILMELDING og betaling af depositum: Via dette LINK

 

 

I forbindelse med tilmeldingen betales et ikke-refunderbart depositum, stort kr. 3.000. Restbeløbet betales senest 6 uger før afrejsen.

 

Ved senere end 6 uger før rejsen refunderes halvdelen af rejsen spris (minus 1.000  kr. til administration udover depositum). Ved framelding senere end 4 uger før rejsen tilbagebetales det indbetalte beløb kun, hvis rejsen sælges til anden side, og altid med fradrag af kr.1000 udover depositum. Vi anbefaler derfor, at man tegner en Afbestillingsforsikring. Gennem IIS tilbydes Danmarks bedste og billigste forsikring, der dækker på vanlige vilkår: ved pludselig opstået og alvorlig, lægedokumenteret sygdom hos deltager eller hos dennes nærmeste familie. Tjek først, om du allerede er dækket på anden vis; ellers kan du tegne en god forsikring gennem dette LINK

 

NB: Fra januar 2008 dækker Det Gule Kort ikke længere hjemtransport ved sygdom; men det det gør ’vores’ forsikring.. Så HUSK at tegne både en AFBESTILLINGS- og en FERIEREJSEFORSIKRING!

 

Nærmere oplysninger Ib Larsen, ib@iis.dk

Tlf 8626 1666

 

TILMELDING: Køb rejsen via dette LINK

 

 

 

 

NB: Italien Information Service (IIS) optræder som agent for de i rejserne deltagende luftfartsselskaber, og det er alene disse, der har ansvaret for transportens korrekte gennemførelse.-   Tranebærkæret 9   -   DK-8220 Brabrand   -  Tel (+45) 8626 1666  -  Fax (+45) 8626 2227  -  italien@iis.dk