AKTUELLE REJSER


Store oplevelser i Alto Adige - Norditalien
  NB: Såfremt Udenrigsministeriets Rejsevejledninger skulle fraråde rejsetids....

Foråret 2022 i farverige, italienske haver og parker.
Vi kan  nu udbyde en ny og pragtfuld haverejse til Italien. Fascinerende haver i Norditalien forå....

Bridge- og/eller Golfrejse til Italien med Mads Krøjgaard
  Årets bedste og billigste BRIDGE- og/eller GOLFREJSE   Lørdag....

Højskolen på Sicilien
      NB: Såfremt Udenrigsministeriets rejsevejledninger skulle....

Efterårsferie i Italien med valg mellem sprog, madkurser, maling/akvarel..
  NB: Såfremt Udenrigsministeriets rejsevejledninger skulle fraråde denne rej....

Rom i december 2021 med Patrick Kragelund og lokale eksperter
      NB: Såfremt Udenrigsministeriets Rejsevejledninger skulle fraråde....

Italienske uger - Århus - 2022
De italienske uger i Aarhus gentages 2022 NU ÅBNET FOR TILMELDING TIL DEN FØR....

Rom foråret 2022: Antikken og moderne Arkitektur
GENTAGES FORÅRET 2022 Datoer følger august 2021   KOPI af rejseprogram 2020: En rejse fo....

Kulturrejse til Firenze 2022
NYT: Rejsen bliver gentaget 2022 Nærmere følger den 1. juni 2021     Programmet for 2020....

Jagt i Toscana/Mellemitalien
  Det er som det eneste rejsebureau nu lykkedes Italien Information Service A....
    
 

Store oplevelser i Alto Adige - Norditalien

Sommerhøjskole med Thomas Harder og Hans Scheving
 

NB: Såfremt Udenrigsministeriets Rejsevejledninger skulle fraråde rejsetidspunket og destinationen, refunderes hele det indbetalte beløb uden bøvl og besvær.

25. juni  - 3. juli 2022:
9 dage med fly
 
 
Rejseledere:
 • Thomas Harder, Adjungeret professor ved CBS, forfatter, oversætter, journalist m.m.
 • Hans Scheving, Arkitekt, forfatter m.m.
 • Ib Larsen, Direktør Italien Information Service AS (IIS). Presidente  Società Dante Alighieri, Conosole onoraro 
 
 
Tilmelding og betaling af depositum via dette LINK
 
 
Det er med stolthed, at IIS i samarbejde med Società Dante Alighieri igen kan præsentere to kendere af Italien som foredragsholdere på denne unikke rejse: Thomas Harder og Hans Scheving.
Begge foredragsholdere er fantastiske kendere og formidlere af italiensk kultur – en kæmpe oplevelse venter derfor rejsedeltagerne!

Hans Scheving har gennem mange år beskæftiget sig med Italien, dels gennem studieophold, forfattervirksomhed sammen med Thomas Harder og i bestyrelsen for det Danske Hus i Venezia. Hans Scheving har en baggrund som praktiserende arkitekt indenfor kulturarvsområdet, og desuden mange års erfaring med undervisning og formidling, bl.a. Fra DIS og Kunstakademiets Arkitektskole, samt medvirken i højskoler og kurser med Thomas Harder i Toscana mv. 

Thomas Harder har fået genudgivet bogen ”Fra Brenner til Trento”. Bogen er kommet som E-bog og kan  købes for kun kr. 79,. via dette LINK
 

Vi tilbyder her en rigtig højskole i bjergene lige nord for Bolzano – altså i Alto Adige eller Südtirol - i det område, som indtil 1919 var en del af det store Østrigske rige. Vi er lige i spændingsfeltet mellem italiensk og østrigsk kultur.

Indlogering på det pragtfulde Hotel Lichtenstern (www.lichtenstern.it). Hotellet ligger i 1300 meters højde. Derfor er temperaturen skøn og mild som en god dansk sommer.
 
Der bliver mange udflugter og daglige foredrag med hovedvægten på Südtirols nyere historie – Første Verdenskrig, fascismens sidste år, den voldsomme autonomikamp i 1960’erne og 70’erne, der omsider førte til oprettelsen af den autonome provins Bolzano/Alto Adige-Bozen/Südtirol, som i dag er et af de rigeste og bedst fungerende områder af Italien.
 
En af de former, hvor tilstedeværelsen af velstand og en rig blandingskultur med dele fra både det latinske middelhavsområde og den centraleuropæiske tyskorienterede kultur, har gjort sig mest gældende, er i den moderne, egnstypiske arkitektur. Vi skal derfor sammen se på nogle højdepunkter blandt disse frembringelser og høre om baggrunden for dem. Vores studier af moderne arkitektur lader sig muligvis endda kombinere på bedste vis med andre vigtige læringsfelter, som fx vinen hos en af de lokale og førende vinhuse (Burggräfler), uden for Meran.


Men også det helt moderne Italien bliver indgående behandlet, og alt krydres med helt enestående mad- og naturoplevelser.

Under opholdet bliver der også mulighed for at følge det lokale liv og deltage i de lokale markeder, koncerter m.m.

Vi vil afdække en, for de fleste, helt ukendt side af Italien, og der vil dagligt være 1 -2 foredrag ved de to dygtige og sympatiske eksperter. Ib Larsen fra Italien Information Service AS holder sammen på trådene og på gruppen af rejsedeltagere.

Prisen dækker praktisk taget alle omkostninger - og det bliver ikke nemt at komme til at bruge ret mange penge på selve rejsen!
 
Vi har valgt at sammensætte et program, hvor stort set alt er betalt på forhånd og med mange fælles oplevelser – og også mulighed for at alene, hvis det ønskes.
Programpunkterne er ment som gode forslag, elementer som vi er sikre på at nå; men området har jo mange andre seværdigheder, som også kan besøges fra hotellet.

Med de mange fælles måltider er turen meget oplagt også for ene-rejsende. I det omfang det er ønsket og muligt, kan man endvidere uden tillæg blive ’parret’ med anden rejsende på dobbeltværelse – ellers betales det normale enkeltværelsestillæg.
 

Højskolen arrangeres i et skønt naturområde og gode vandresko mv. vil være nyttige. Alle, som er selvhjulpne, kan deltage i højskolen, men ikke alle vil kunne deltage i alle vandreturene. Der vil altid blive gode råd om de forskellige strabadser, og på nogle af udflugterne, hvor det ikke er muligt for alle at deltage til fods, vil der blive sørget for anden transport fx i bil eller svævebane.
 
Der vil daglig være 1- 1½ times foredrag, samt oplæg til næste dags udflugt.
 

 

PRIS per person i dobbeltværelse kr. 15.920, -  
EVT. tillæg for enkeltværelse:  kr. 1.800 , -

 
 
FLY:
Lørdag den 25. juni
Man kan vælge mellem afrejse fra/til København eller Billund
 
Fra Kastrup kl. 12.20 over Frankfurt med ankomst Verona kl. 17.40
Fra Billund kl. 14.10  over Frankfurt og fælles for alle ankomst Verona  kl. 17.40
Derfra fælles bustransport til hotel Lichtenstern
 
Hjemrejse for alle søndag den 3 juli med fælles bus til lufthavnen i Verona og afrejse kl. 14.00 over Frankfurt og med ankomst hhv. Kastrup kl. 18.25 og Billund kl. 18.15. 
 
 
Dagsprogrammet bliver godt og tæt og med de to store kendere af Italien, kan vi allerede nu garantere en utroligt spændende og interessant rejse, så man kan trygt allerede nu tilmelde sig og betale depositum og derved sikre sig en plads på en rejse, som som erfaringsmæssigt hurtigt bliver overtegnet.
 
 

 

 
 
Praktiske oplysninger
Pris pr. person i dobbeltværelse kr. 15.920,-
 
I prisen er inkluderet:
 • Flytransport Kastrup eller Billund – VeronaT/R inkl. lufthavnsskatter 
 • Transfer lufthavn - hotel t/r Italien
 • 8 nætter på dobbeltværelse inkl. morgenmad på et af regionens bedste hoteller
 • Guidet program og mange foredrag
 • 8 fællesmiddage, ekskl. drikkevarer
 • 3 frokoster, ekskl. drikkevarer
 • 2 Heldags-busudflugt med bus
 • Entré til alle de seværdigheder, der er nævnt som fælles-arrangementer
Enkeltværelser kan købes til en merpris på kr. 1.800,-
 
Med de mange fællesmåltider og fællesoplevelser er rejsen oplagt også for enerejsende.

 

Tilmelding og betaling af depositum via dette LINK 

Ved bestillingen betales et ikke-refunderbart depositum på kr 3.000

Restbeløbet betales seks uger før afrejsen, altså cirka den 15. maj 2022 og  vha. mail med link til betaling som  fremsendes automatisk.

 

Afbestillingsregler

Ved framelding senere end 6 uger før afrejsen refunderes 50% af rejsens pris og altid med fradrag af kr. 1000 (udover depositum). Ved framelding senere end 4 uger før rejsen tilbagebetales det indbetalte beløb kun, hvis rejsen sælges til anden side, og altid med fradrag af kr. 1000 (udover depositum). Vi anbefaler derfor, at man undersøger sine egne forsikringer nøje. Hvis man ikke er dækket, så anbefaler vi at man tegner en Afbestillingsforsikring. Gennem IIS tilbydes Danmarks bedste og billigste forsikring, der dækker på vanlige vilkår: ved pludselig opstået og alvorlig, lægedokumenteret sygdom hos deltager eller hos dennes nærmeste familie. Tjek først, om du allerede er dækket på anden vis; ellers kan du tegne en god forsikring gennem dette LINK.

NB: Fra januar 2008 dækker Det Gule Kort ikke længere hjemtransport ved sygdom; men det det gør ’vores’ forsikring. Så HUSK at tegne både en AFBESTILLINGS- og en FERIEREJSEFORSIKRING! Evt. gennem dette LINK.

HUSK: STRAKS at bestille det ”Blå sygesikringsbevis” hos Kommunens Borgerservice – det ”Gule” kender de ikke rigtigt i Italien. Husk også, at den offentlige sygesikring ikke længere dækker som tidligere. Undersøg derfor egen forsikring vedr. evt. syge-hjemtransport – eller tegn en Årsrejseforsikring gennem dette LINK.

 

Italien Information Service (IIS) optræder som agent for de i rejserne deltagende luftfartsselskaber, og det er alene disse, der har ansvaret for transportens korrekte gennemførelse.

 

 

Med sin charme, gæstfrihed og fantastiske beliggenhed er hotel Lichtenstern en ægte perle.
Et hold kursister nyder livet - og den dejlige italienske mad, ikke mindst.
Forrevne klipper rækker op mod den klare blå himmel.
Fremmedartede, men storslåede landskaber breder sig ud for os, der normalt har bløde grønne bakker på nethinden.
Sikkert spændt fast, men ikke desto mindre mave- kildrende går det roligt mod lavere strøg.
 


-   Tranebærkæret 9   -   DK-8220 Brabrand   -  Tel (+45) 8626 1666  -  Fax (+45) 8626 2227  -  italien@iis.dk