AKTUELLE REJSER


Efterår i Italien med valg mellem sprog, madkurser, maling/akvarel..
EFTERÅRET 2019 Vælge mellem: SPROG-kurser, madkurser, male/akvarelskole med l....

Kulturrejse til FIRENZE, 16. - 22. september, 2019
Kom med på enestående kulturrejse til Firenze. Vi rejser bl.a. inspireret af Mogens Nykjærs meget....

Rom i december 2019 med Mogens Nykjær og Patrick Kragelund
      "ROM IGEN" 29. november - 5. december 2019   En....

Bridge- og/eller Golfrejse til Italien med Mads Krøjgaard
  Bridge og/eller Golf i Cervia på Adriaterhavskysten   Italien I....

Foråret 2020 i farverige, italienske haver og parker.
Vi kan igen tilbyde en ny og pragtfuld rejse til Italien. Fascinerende haver i Norditalien 21. - ....

Jagt i Toscana/Mellemitalien
  Det er som det eneste rejsebureau nu lykkedes Italien Information Service A....
    
 

Kulturrejse til FIRENZE, 16. - 22. september, 2019

Med Mogens Nykjær & Patrick Kragelund

Kom med på enestående kulturrejse til Firenze.

Vi rejser bl.a. inspireret af Mogens Nykjærs meget anmelderroste bog: "MIT FIRENZE" på forlaget Gyldendal - et mesterværk på 446 sider om det bedste i Firenze: kendte og ukendte perler.

Rejsen er en helt enestående mulighed for at fordybe sig i byen - og så bor vi seks nætter på Firenzes mest centralt beliggende hotel, lige på Piazza della Repubblica: Mere centralt kan det ikke blive!

Vi får fem hele dage til disposition, samt to næsten hele dage på ankomst/afrejsedage, og hver dag vil Mogens Nykjær og Patrick kragelund vise rundt . 

 

Firenze 2019:

ET ANDET BLIK PÅ FIRENZE

 

Firenze er renæssancens hovedstad. Herom er der ingen tvivl. Og vi skal på denne rejse se en række af de store kunstværker fra renæssancen og fra den sene middelalder. Arkitektur, billedkunst og byanlæg.

Men Firenzes historie er lang. Der er en tid før renæssancen, og der er en tid efter renæssancen.

Vi skal således se på kunst og arkitektur fra antikken (bl.a. i Fiesole) og i byens oversete arkæologiske museum, og på Firenze i barokken og ikke mindst i 1800-tallet, da byen i seks år (1865-71) er hovedstad i det netop samlede unge Italien. En status der efterfølgende overtages af Rom.

Ikke mindst tiden som hovedstad har sat sig markante spor i bybilledet og i kunsten.

En traditionel rundviser vil gå forbi mange ting, som vi vil standse ved og tale om for således - forhåbentlig - at kunne rejse hjem med en rigere og mere nuanceret forståelse af Firenzes kunstneriske skatte og historie end det ofte er tilfældet efter en lille uges ophold i byen.

Der vil også blive tid til at opdage Firenzes afkroge og forretninger på egen hånd.

Guider på turen er kunsthistoriker, mag. art Mogens Nykjær og klassisk filolog, dr. phil. Patrick Kragelund. Desuden er Anne Mette Rosendahl vores guide på besøget på Galleria degli Uffizi.

 

Flyrejsen:

Den 16. september kl. 10.10 fra Kastrup, over Wien og med ankomst Firenze kl. 14.20 og derfra fælles transfer til vores hotel, mellem Domkirken og Rådhuset.

Den 22. september fra Firenze kl. 15.05, over Wien og med ankomst Kastrup kl. 19.20

 

Dagsprogrammer:

 

Mandag eftermiddag skal vi høre om Firenzes historie og først og fremmest om byhistorien fra antikken til det moderne Italien. Hvorfor ser Firenze ud, som byen gør? Samt lære kvarteret omkring vores hotel at kende. Og vi vil høre om de grundlæggende, samlende ideer i de følgende dages rundvisninger.

 

Tirsdag besøger vi først Firenzes kirkelige centrum (Baptisteriet, Domkirken, Kampanilen); derpå går vi til bygningen Or San Michele og hører om byens laugsvæsen og ser på den enestående samling af renæssanceskulpturer. Efter frokost går vi mod domenikanernes hovedkirke S. Maria Novella og ser der på en del af kirkens talløse kunstskatte.

Undervejs til kirken standser vi ved et af de fornemste renæssancepaladser, Palazzo Ruccelai.

 

Onsdag går vi til kirken SS. Trinità og ser der bl.a. Sassetti-kapellet med vidunderlige fresker af Ghirlandaio. Derfra giver vi os tid til at se grundigt på byens verdslige centrum - Piazza della Signoria med arkitektur og talrige betydelige skulpturer. Efter frokost besøg i malerisamlingen i Uffizierne med Anne Mette Rosendahl.

 

Torsdag besøger vi først et af byens oversete mesterværker, en fresko med den sidste nadver som motiv, ældre end Leonardos i Milano. Fra den går vi til Piazza SS. Annunziata og hører om renæssancens arkitektur, ser på et barokkapel i kirken og besøger derefter Firenzes arkæologiske museum. Om eftermiddagen er der bustur til Fiesole med besøg i byens antikke ruiner med bymur og teater.

 

Fredag er Medici'ernes dag. Vi besøger Palazzo Medici med det lillebitte skønne kapel med billeder af de hellige tre konger; vi ser Michelangelos skulpturer i familiens gravkapel; beundrer pragten i det storhertugelige barokkapel; hører om Michelangelos arkitektur og besøger Medici'ernes kirke S. Lorenzo med flere monumenter. Frokost et passende sted under denne tur.

 

Lørdag besøg i franciskanernes kirke S. Croce med bl.a. Galileis og Michelangelos grave. Derfra går vi til det nærliggende Michelangelos hus. Om eftermiddagen går vi over Ponte Vecchio til det storhertugelige Medicipalads, Palazzo Pitti og afslutter opholdet i Firenze med en spadseretur i paladsets renæssancehave. Haven er anlagt på skrånende terræn, og fra terrassen øverst oppe vil vi nyde udsigten ned over Firenze

 

Programmet er angivet med forbehold for forbedringer og for de ændringer, som altid kan forekomme i en større by med andre turister, stilladser foran bygninger osv. Men vi kan garantere en rejse med indhold og oplevelser på så højt et niveau, som ingen andre rejsebureauer kan tilbyde.

 

Tilmelding og betaling af depositum via dette LINK
 

 

Prisen er kr. 12.560 for fly, hotel (i delt dobbeltværelse), fælles aftensmad i Firenze,  udflugter, guidet program og indgang til de museer, som vi sammen skal besøge.

 

Desværre er vi nødt til at bede om et tillæg for evt. enkeltværelse på kr. 1.600.

 

 

 

Afbestillingsregler

Ved framelding senere end 6 uger før afrejsen refunderes 50% af rejsens pris og altid med fradrag af kr. 1000 (udover depositum). Ved framelding senere end 4 uger før rejsen tilbagebetales det indbetalte beløb kun, hvis rejsen sælges til anden side, og altid med fradrag af kr. 1000 (udover depositum). Vi anbefaler derfor, at man undersøger sine egne forsikringer nøje. Hvis man ikke er dækket, så anbefaler vi at man tegner en Afbestillingsforsikring. Gennem IIS tilbydes Danmarks bedste og billigste forsikring, der dækker på vanlige vilkår: ved pludselig opstået og alvorlig, lægedokumenteret sygdom hos deltager eller hos dennes nærmeste familie. Tjek først, om du allerede er dækket på anden vis; ellers kan du tegne en god forsikring gennem dette LINK.

NB: Fra januar 2008 dækker Det Gule Kort ikke længere hjemtransport ved sygdom; men det det gør ’vores’ forsikring. Så HUSK at tegne både en AFBESTILLINGS- og en FERIEREJSEFORSIKRING! Evt. gennem dette LINK.

HUSK: STRAKS at bestille det ”Blå sygesikringsbevis” hos Kommunens Borgerservice – det ”Gule” kender de ikke rigtigt i Italien. Husk også, at den offentlige sygesikring ikke længere dækker som tidligere. Undersøg derfor egen forsikring vedr. evt. syge-hjemtransport – eller tegn en Årsrejseforsikring gennem dette LINK.

 

Italien Information Service (IIS) optræder som agent for de i rejserne deltagende luftfartsselskaber, og det er alene disse, der har ansvaret for transportens korrekte gennemførelse

 -   Tranebærkæret 9   -   DK-8220 Brabrand   -  Tel (+45) 8626 1666  -  Fax (+45) 8626 2227  -  italien@iis.dk