AKTUELLE REJSER


KOKKESKOLE eller SPROGSKOLE
Kokkeskole  med to internationalt kendte kokke Sprogskole på alle niveauer Arrangeres sammen m....

Efterårsferie i Italien med valg mellem sprog, madkurser, maling/akvarel..
EFTERÅRSFERIEN 2018 Rejs med IIS og Dante Alighieri: SPROG-kurser, madk....

Rom i december 2018 med Mogens Nykjær og Patrick Kragelund
"ROM IGEN" NY REJSE 30. november - 6. december 2018 Rejsen kan nu....

Kulturrejse til FIRENZE - april 2018
  Rejsen er desværre lige blevet overtegnet;  men vi er nu i gang med at dublere rejsen.  Det bli....

Bridge- og/eller Golfrejse til Italien med Mads Krøjgaard
  Bridge og/eller Golf i Cervia på Adriaterhavskysten   Italien I....

27. maj - 2. juni, 2018: Aktiv ferie med valg mellem: Akvarel, sprog, og madkurser på byens fem ristoranti !
  27. maj - 2. juni, 2018 Undervisere og rejseleder: Maria Gra....

Store oplevelser i Alto Adige - Norditalien
    30. juni - 8. juli 2018: 9 dage med fly   Rejsele....

Klassiske haver og Medici-villaer
Det er igen lykkes at lokke den erfarne haveekspert Ole Fournais til at arrangere og lede en rejse f....

Jagt i Toscana/Mellemitalien
  Det er som det eneste rejsebureau nu lykkedes Italien Information Service A....

Italienske uger - Århus - 2018
NU ER DER ÅBNET FOR TILMELDING TIL KURSER I 2018 VIND ET GRATIS SPROGOPHOLD I....

Kosovo og det nordlige Albanien – med Anders Errboe
  Kosovo er Europas yngste land, selvstændigt i 2008. Vi møder sjældent andre turister i det smuk....

Med Fabio Tamaroglio i Italien
26. - maj - 2. juni, 2018 TILMELDING og betaling af depositum: Via link dette LINK   Rejs m....
    
 

Kosovo og det nordlige Albanien – med Anders Errboe

5. – 12. oktober 2018 Fly fra Kastrup Lufthavn

 

Kosovo er Europas yngste land, selvstændigt i 2008. Vi møder sjældent andre turister i det smukke land, så der er rigelige muligheder for at opleve det normale liv, hvoraf en stor del foregår udendørs med markeder og restauranter, hvor priserne efter dansk målestok er næsten ekstremt billige. Trods Balkankrigene har det lille land bevaret den gamle Balkan-kultur. Albanien er trods sin ældgamle kultur først blevet selvstændigt i 1912 og turismen er først kommet til det førhen lukkede land i 2004, dog langt mest i Syd-Albanien. Det bjergrige Nordalbanien er ganske spændende, inden vi kommer til landets hovedstad Tirana, som er en pulserende storby med mange bygninger fra den italienske periode.

 

Anders Errboe er rejseleder på turen – se mere om A. E. nederst i dette program

 

TILMELDING og betaling af depositum: Via dette LINK

 

Program

 

Dag 1 / fredag den 5.10. 2018

Afgang med Austrian Airline (flynummer OS 308) kl. 07.10 (NB: mødetid i Kastrup kl. 05.15) mod Wien, hvor der skiftes fly og derefter flyves direkte til Kosovos hovedstad Pristina, hvor vi lander kl. 11.45 (lokal tid). Vi spiser frokost i hovedstaden Pristina og spadserer en tur på hovedboulevarden i den meget vestlige storby, hvor der dog kun er bevaringsværdige bygninger fra landets Østrig-Ungarske periode. Herefter kører vi til den historiske by Pec, hvor vi indlogerer os på det smukt beliggende Hotel Duaggini.

 

Dag 2 / lørdag den 6.10. 2018

Vi begynder med byvandring i den gamle bydel i Pec med den tyrkiske bazar og minder fra den serbiske, tyrkiske,østrig-ungarske tid. Lidt uden for byen kommer vi til Ærkebispesædet, der var persisk patriarkat indtil 1766. Det stadigvæk eksisterende kloster og kirker er. Efter frokostpause er der tur til en af bjergbyerne i omegnen, hvor vi belæres om Dukagini-loven (bl. a om blodhævn). Middag i Pec.

 

Dag 3 / søndag den 7.10. 2018

Vi kører til klostret i Decani (husk pas). Det var det første sted i Kosovo, der blev optaget på UNESCOs verdensarvliste. Det er det bedstbevarede og arkitektonisk mest interessante af de serbisk-ortodokse kirker. Herfra til den charmerende moske- og kirkefyldte by Pritzen, hvor vi ved byvandringen også ser museet for Pritzen-ligaen der i 1878 begyndte kampen for Kosovos selvstændighed i 1878. Middag og hotel i Ptitzen.

 

Dag 4 / mandag den 8.10. 2018

I dag går turen til det nordlige Kosovo. Vi besøger landsbyen Racak. I 1999 skete her en af de største serbiske terrorhandlinger i Kosovo. Vi besøger ruiner, museum og mindesmærker. Videre til Mitrovice, den delte by hvor floden danner skel mellem de serbiske og kosovoalbanske indbyggere. Broen bevogtes stadig af internationale styrker.  Slaget på Solsortesletten i 1389 trak jo spor op til vor tid. Vi besøger stedet og ser bl. a Murads grav. Her får vi historien om slaget på Solsortesletten i 1389. 600 år senere proklamerede den daværende Jugoslaviske præsident der, at han ville have revanche. En ide der førte til den 3. Balkankrig. Herefter vi vender vi tilbage til Pritzen til middag og sidste overnatning i byen.

 

Dag 5 / tirsdag den 9.10. 2018

Tidlig afgang til den spektakulære færgetur over Komani- søen. Færgeruten beskrives som en af verdens mest specielle. Efter landgangen forestår en flot køretur over De albanske Alper til Nordalbaniens største by, Shkodra. Efter indkvartering på Hotel Colosso og frokostpause byvandring og museumsbesøg. Middag i lokal restaurant i Shkodra.

 

Dag 6 / onsdag den 10.10. 2018

Besøg i museum og byens højtliggende borganlæg. Vi kører op i bjergene til Kruja med frokost og efterfølgende besøg i Skanderbecs borg med museum. Vi spadserer gennem bazaren til hotellet, hvor der er middag.

 

Dag 7 / torsdag den 11.10. 2018

Hovedstaden Tirana med byvandring og besøg på det fine nationalmuseum, hvor der udover den historiske samling er en afdeling der belyser mange af de grusomheder, der blev udøvet under Hoxas regime. Dertil et helt nyt museum om overvågningen i denne periode. Hotel i Tirana International.

 

Dag 8 / lørdag den 12.10. 2018

Tirana på egen hånd indtil vi flyver fra byen kl. 15.05 med Austrian Airlines (flynummer OS848). Mellemlanding i Wien med ankomst København 19.20 (dansk tid).

 

 

Programmet er vejledende og med ret til forbedringer

 

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Kosovo og det nordlige Albanien 5. – 12. oktober 2018 Fra Kastrup lufthavn Rejse 

Pris pr. person i dobbeltværelse: kr. 11.000

Tillæg for enkeltværelse: kr. 1.600

 

INKLUDERET I PRISEN: Flybilletter t/r, inkl. skatter og afgifter. Transport iflg. program i komfortabel, røgfri bus med god plads og erfaren chauffør. Indkvartering i delt dobbeltværelse m. morgenmad – privat bad/toilet. Fuld pension (dog eksklusiv drikkevarer). Entréer til de nævnte museer og andre udstillingssteder. Lokal guide (engelsksproget) under rejsen begge lande. Anders Errboe er rejseleder på hele turen. Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden.

 

IKKE INKLUDERET I PRISEN:  Drikkevarer ved måltider. Drikkepenge. Evt. øvrige mellemmåltider

 

TILMELDING og betaling af depositum: Via dette LINK

 

I forbindelse med tilmeldingen kan man vælge kun  at betale et ikke-refunderbart depositum kr 3.000,-  eller man kan vælge at betale hele rejsen på én gang. Nærmere fremgår ved tilmeldingen.

Anmodning om betaling af evt. restbeløb tilsendes automatisk ca. 6 uger før afrejsen. Når restbeløbet er modtaget, fremsendes drypvist yderligere praktiske informationer.  I ugen op til afrejsen sender vi de sidste info samt flybilletter.

 

* Der tages forbehold for større, uventede prisændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold. Prisen er baseret på min. 20 deltagere.

 

AFBESTILLINGSREGLER: Ved afbestilling ind til 6 uger før rejsen refunderes halvdelen af rejsens pris (minus 1.000 kr. til administration samt depositum). Ved framelding senere end 4 uger før rejsen tilbagebetales det indbetalte beløb kun, hvis rejsen sælges til anden side, og altid med fradrag af kr.1000 udover depositum. Vi anbefaler derfor, at man tegner en Afbestillingsforsikring. Gennem IIS tilbydes Danmarks bedste og billigste forsikring, der dækker på vanlige vilkår: ved pludselig opstået og alvorlig, lægedokumenteret sygdom hos deltager eller hos dennes nærmeste familie. Tjek først, om du allerede er dækket på anden vis; ellers kan du tegne en god forsikring gennem dette LINK

 

NB: Fra januar 2008 dækker Det Gule Kort ikke længere hjemtransport ved sygdom; men det det gør ’vores’ forsikring. Så HUSK at tegne både en AFBESTILLINGS- og en FERIEREJSEFORSIKRING!

 

.

 

NB: Rejsen udbydes i samarbejde med vores gode kollegaer fra rejsebureauet KulturRetur, som har tilrettelagt det meste af denne rejse.

 

Rejseleder Anders Errboe er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium, men har altid haft en passion for historie. Som amatørhistoriker har han holdt mange foredrag og har skrevet bøger og artikler i historiske tidsskrifter. Musikerkarrieren førte vidt omkring, især i det nordiske område. Ven- og bekendtskaber fra disse turnéer var udgangspunktet for at lave kulturrejser. Gennem 35 år har han rejst jævnligt til Færøerne og til naboerne i Nordatlanten. Siden er også Balkan og Cuba blevet genstand for hans store interesse. Gennem de seneste ti år har rejselederjobbet langsomt vundet over scenen. Men mikrofonen i bussen har han endnu, og han har mange gode historier at fortælle.-   Tranebærkæret 9   -   DK-8220 Brabrand   -  Tel (+45) 8626 1666  -  Fax (+45) 8626 2227  -  italien@iis.dk