AKTUELLE REJSER


Sommerhøjskole med Thomas Harder og Nils Arne Sørensen - '24
  Store oplevelser i Alto Adige – Norditalien   22. - 30. ju....

Uge 40: Valg mellem sprog, madkurser, maling/akvarel og vandring i naturparken
    Nu også direkte fly fra BILLUND -og selvfølgelig også fra Kastrup       ....

Uge 38: Valg mellem akvarel med Nina Ferlov, sprog, madkurser og vandring.
    Efter succesen i 2022 og 2023 er vi glade for at kunne udbyde et nyt  ....

Italienske uger - Århus - 2024
Se mere på Foreningen Società Dante Alighieri's hjemmeside på dette LINK Læs ....

Uge 41/42, 2024: KOKKESKOLE, AKVAREL eller SPROGSKOLE
  8. - 15. oktober 2024   (Se tilsvarende kursus 7.- 14. maj 2024....

18-25 maj. 2024: Sprogkursus ved Adriaterhavet!
      NU OGSÅ MED MULIGHED SPROGKURSUS MED UNDERVISR FRA PALAZZO MAL....

Højskolen på Sicilien
  Se de mange spændende rejser til Sicilien 2004 på dette LINK   ....

Maj 2024: KOKKESKOLE, AKVAREL, SPROG , VANDRING
    NYT OG GODT! DIEKTE FLY FRA BILLUND og KASTRUP Vi kan nu tilb....

Rom marts 2024: Antikken og moderne Arkitektur
    Rom 2024: Antikken og moderne Arkitektur   2. – 8. marts 2024....

Foråret 2024 i farverige, italienske haver og parker.
Vi kan nu igen udbyde en pragtfuld haverejse til Italien.   Fascinerende haver i Norditalien f....

18-25 maj. 2024: Bridgehøjskole- og/eller Golfrejse til Italien med Mads Krøjgaard
      NB: BRIDGE - Kun  2 pladser tilbage   Kom på vores....

7.- 14 maj NYT: Vandringer i naturparken Casentinese
    NYT OG GODT! Vi kan nu tilbyde vandringer i naturparken Casentinese....
    
 

Sommerhøjskole med Thomas Harder og Nils Arne Sørensen - '24

Store oplevelser i Alto Adige - Norditalien

 

Store oplevelser i Alto Adige – Norditalien

 

22. - 30. juni 2024

 

Sommerhøjskole med Thomas Harder og Nils Arne Sørensen

 

Tilmelding og betaling af depositum via dette LINK

 

Det er en stor glæde, at IIS i samarbejde med Società Dante Alighieri igen kan præsentere en rejse med de største kendere af Italien som foredragsholdere på denne unikke rejse.

 

Foredragsholderne er fantastiske kendere og formidlere af italiensk kultur – en kæmpe oplevelse venter derfor rejsedeltagerne!

 

 Rejseledere:

 

Thomas Harder, Adjungeret professor ved CBS, forfatter, oversætter, journalist m.m.

Nils Arne Sørensen, professor ved SDU

 

 

Fra Kastrup den 22. juni kl.. 12.50  med Lufthansa direkte til München.

Fra München den 30. juni kl. 17.10  direke med Lufthansa med ankomst Kastrup 18.45.

 

NB: Vi har i år valgt at undgå et flyskifte på vejen ud og hjem. Det har tidligere givet uheldige oplevelser. Derfor har vi valgt direkte fly til den nærmest mulige lufthavn og på humane tider. Vi undgår forsinkelser og får en skøn busrejse gennem  fra München, kort  og smuk tur gennem Østrigs bjerge og så  ned gennem Alto Adige til vores hotel. 

 

På vejen vil der både være et pitstop og selvfølgelig foredrag undervejs.

 

 

 

Alto Adige – Norditalien

 

Vi tilbyder her en rigtig højskole i bjergene lige nord for Bolzano – altså i Alto Adige eller Südtirol - i det område, som indtil 1919 var en del af det store Østrigske rige. Vi er lige i spændingsfeltet mellem italiensk og østrigsk kultur.
 

Der bliver mange udflugter og daglige foredrag med hovedvægten på Südtirols nyere historie – Første Verdenskrig, fascismens sidste år, den voldsomme autonomikamp i 1960’erne og 70’erne, der omsider førte til oprettelsen af den autonome provins Bolzano/Alto Adige-Bozen/Südtirol, som i dag er et af de rigeste og bedst fungerende områder af Italien.
 

En af de former, hvor tilstedeværelsen af velstand og en rig blandingskultur med dele fra både det latinske middelhavsområde og den centraleuropæiske tyskorienterede kultur, har gjort sig mest gældende, er i den moderne, egnstypiske kultur. 
 

Men også det helt moderne Italien bliver indgående behandlet, og alt krydres med helt enestående mad- og naturoplevelser.

Vi vil afdække en, for de fleste, helt ukendt side af Italien, og der vil dagligt være 1 -2 foredrag ved de to dygtige eksperter. Ib Larsen fra Italien Information Service A/S holder sammen på trådene og på gruppen af rejsedeltagere.

Thomas Harder har fået genudgivet bogen ”Fra Brenner til Trento”. Bogen er kommet som E-bog og kan købes for kun kr. 99 via dette LINK 

 

 

Hotel Lichtenstern  
Indlogering på det pragtfulde Hotel Lichtenstern. Hotellet ligger i 1300 meters højde. Derfor er temperaturen skøn og mild som en god dansk sommer.

 

 

Program, som vi er sikre på nå. Dertil kommer mange andre oplevelser.

Hver aften, før aftensmaden, er der et foredrag og dertil også  introduktion til den følgende dags udflugter og program.

 

Lørdag 22/6. Efter ankomst til München fælles bus til Hotel Lichtenstern sen eftermiddag/tidlig aften. Der vil være foredrag og introduktion til rejsen i bussen. Velkomst og indkvartering og fælles middag.

 

Søndag 23/6 - Morgen/formiddag: Præsentation af ugens program. Formiddagstur: Med smalsporstog til Oberbozen/Soprabolzano og videre til fods til landsbyen Assunta/Himmelfahrt, hvor traditionen for sommerferie på bjerget begyndte i 1500-tallet. Frokost på Gasthof Schluff i Assunta/Himmelfahrt.

Eftermiddag: Spadseretur (eller smalsporstog) til den gamle gård Plattnerhof i kort afstand fra hotellet. “Frilandsmuseum” og museum for biavl.

 

Mandag 24/6 – Heldagstur. Med bus til Merano. Schloss Trauttmansdorff med botanisk have og ikke mindst Touriseum, der fortæller om turismens historie i Sydtyrol og dens betydning for provinsens kultur og økonomi. Frokost på Schloss Trauttmansdorff..

 

Tirsdag 25/6 – Bolzano

Formiddagstur. Med smalsporstog og svævebane til Bolzano. Byvandring med lokal guide: domkirken, den gamle “tyrolske” by med handelsgaden Laubengasse/Via dei portici og købmandshuse; den “italienske bydel” med Piazza della Vittoria og monumentet for Italiens sejr i Første Verdenskrig og fascistiske bolig- og monumentalbyggeri. Eftermiddagen fri.

 

Onsdag 26/6  - Heldagstur. Den smukke lille by Rovereto (Museum for Første Verdenskrig og andre krige; Museum for den futuristiske billedkunstner og designer Fortunato Depero (1892-1960); stort moderne kunstmuseum, MART). Frokost i Rovereto. På hjemvejen besøg i Castel Dante (mindeanlæg for Første Verdenskrigs faldne).

 

 

Torsdag 27/6 – Rosengarten, rejsens absolutte højdepunkt – uforglemmelig!

Heldagstur. Med bus og svævebane til Rosengarten/Catinaccio. Spektakulær vandretur i 2300 meters højde. Frokost i Kölnerhütte. De, der ikke, har mod på vandreturen, kører direkte til Könerhütte, hvor de nyder udsigten og en forfriskning, mens de venter på vandrerne

 

Fredag 28/6 – Heldagstur. Ridanna/Ridnaun. Levende museum for minedrift. Frokost på egen hånd i den hyggelige lille by Vipiteno/Sterzing.

 

Lørdag 29/6 – Collalbo – Kommenden – jordpyramiderne

Med smalsporstog til Collalbo/Klobenstein. Derfra til fods til Longomoso/Lengmoos (museum indrettet i den Tyske Ordens herberg); videre til fods til det geologiske fænomen jordpyramiderne.

Eftermiddag. Mulighed for udflugt med lokalbus og svævebane til Corno del Renon/Rittnerhorn.

 

Søndag 30/6 – Bus til München. Frokostophold i den østrigske kæmpe-fæstning Franzenfeste/Fortezza.

Programpunkterne er ment som gode forslag, elementer som vi er sikre på at nå; men området har jo mange andre seværdigheder, som også kan besøges fra hotellet.

 

Højskolen arrangeres i et skønt naturområde og gode vandresko mv. vil være nyttige. Alle, som er selvhjulpne, kan deltage i højskolen, men ikke alle vil kunne deltage i alle vandreturene. Der vil altid blive gode råd om de forskellige strabadser, og på nogle af udflugterne, hvor det ikke er muligt for alle at deltage til fods, vil der blive sørget for anden transport fx i bil eller svævebane.

 

Vi har valgt at sammensætte et program, hvor stort set alt er betalt på forhånd og med mange fælles oplevelser – og også mulighed for at gå alene, hvis det ønskes.

 

Praktiske oplysninger:

 

Prisen dækker praktisk taget alle omkostninger - og det bliver ikke nemt at komme til at bruge ret mange penge på selve rejsen!

 

Med de mange fælles måltider er turen meget oplagt også for ene-rejsende..

 

Dagsprogrammet bliver godt og tæt og med de  store kendere af Italien, kan vi allerede nu garantere en utroligt spændende og interessant rejse, så man kan trygt allerede nu tilmelde sig og betale depositum og derved sikre sig en plads på en rejse, som erfaringsmæssigt hurtigt bliver overtegnet.

 

Rejsen koster pr. person i dobbeltværelse kr. 16.920 

 

I prisen er inkluderet:

 

  • Flytransport med DIREKTE FLY T/R inkl. lufthavnsskatter
  • Transfer lufthavn - hotel t/r Italien
  • 8 nætter på dobbeltværelse inkl. morgenmad på et af regionens bedste hoteller
  • Guidet program og mange foredrag
  • 8 fællesmiddage, ekskl. drikkevarer
  • 3 frokoster, ekskl. drikkevarer
  • 2 Heldags-busudflugt med bus
  • Entré til alle de seværdigheder, der er nævnt som fælles-arrangementer
  •  

Enkeltværelser kan købes til en merpris på kr. 1.800

Med de mange fællesmåltider og fællesoplevelser er rejsen oplagt også for enerejsende.

Tilmelding og betaling af depositum via dette LINK

 

 

Ved bestillingen betales et ikke-refunderbart depositum på kr 3.000

 

Ca. seks uger før afrejsen fremsendes automatisk email med personligt link til betaling af retsbeløbet. 

 

Afbestillingsregler

 

Ved framelding senere end 6 uger før afrejsen refunderes 50% af rejsens pris og altid med fradrag af kr. 1000 (udover depositum). Ved framelding senere end 4 uger før rejsen tilbagebetales det indbetalte beløb kun, hvis rejsen sælges til anden side, og altid med fradrag af kr. 1000 (udover depositum). Vi anbefaler derfor, at man undersøger sine egne forsikringer nøje. Hvis man ikke er dækket, så anbefaler vi at man tegner en Afbestillingsforsikring.

Gennem IIS tilbydes Danmarks bedste og billigste forsikring, der dækker på vanlige vilkår: ved pludselig opstået og alvorlig, lægedokumenteret sygdom hos deltager eller hos dennes nærmeste familie. Tjek først, om du allerede er dækket på anden vis; ellers kan du tegne en god forsikring gennem dette LINK.   

NB: Fra januar 2008 dækker Det Gule Kort ikke længere hjemtransport ved sygdom; men det det gør ’vores’ forsikring. Så HUSK at tegne både en AFBESTILLINGS- og en FERIEREJSEFORSIKRING! Evt. gennem dette LINK.

 

HUSK: STRAKS at bestille det ”Blå sygesikringsbevis” hos Kommunens Borgerservice – det ”Gule” kender de ikke i Italien. Husk også, at den offentlige sygesikring ikke længere dækker som tidligere. Undersøg derfor egen forsikring vedr. evt. syge-hjemtransport – eller tegn en Årsrejseforsikring gennem dette LINK.

 

GDPR-nyt

På sidste side i tilmeldingen, har du mulighed for aktivt at angive, om vi må udforme en deltagerliste med følgende information: Navn, postnummer, by og e-mail-adresse. Vi vil aldrig opgive vejnavn og heller ikke telefonnummer.

Listen sendes kun til de øvrige deltagere, må ikke deles med 3. part og skal i øvrigt destrueres ved hjemkomsten fra en rejse. En deltagerliste giver mulighed fx for at aftale fælles kørsel til lufthavn  i DK og andre, hyggelige fordele.

Det er helt frit, om man vil stå på listen eller ikke.

 

Italien Information Service (IIS) optræder som agent for de i rejserne deltagende luftfartsselskaber, og det er alene disse, der har ansvaret for transportens korrekte gennemførelse.

 

Med sin charme, gæstfrihed og fantastiske beliggenhed er hotel Lichtenstern en ægte perle.
Et hold kursister nyder livet - og den dejlige italienske mad, ikke mindst.
Forrevne klipper rækker op mod den klare blå himmel.
Fremmedartede, men storslåede landskaber breder sig ud for os, der normalt har bløde grønne bakker på nethinden.
Sikkert spændt fast, men ikke desto mindre mave- kildrende går det roligt mod lavere strøg.
 


-   Tranebærkæret 9   -   DK-8220 Brabrand   -  Tel (+45) 8626 1666  -  Fax (+45) 8626 2227  -  italien@iis.dk